Ali İsmail sloganı beraat etti, devlet para ödeyecek

Geçtiğimiz sezonun 18’nci haftasında oynanan Fenerbahçe-Konyaspor maçında ‘Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe yıkılmaz’ sloganı attığı gerekçesiyle gözaltına alınan taraftarın davasında, mahkeme beraat kararı verdi; ayrıca devleti 1.500 lira tazminata mahkûm etti.

Taraf’ın haberine göre, Gezi direnişi sonrası her maçın 34’üncü dakikasında tezahüratlarda bulunan Fenerbahçe taraftarlarından Oktay Keser, maç sonunda gözaltına alınmıştı.


Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe Yıkılmaz! paylaşan: fenerbahceninsesi

‘AMAÇLARI, TRİBÜNE GÖZDAĞI VERMEK’

Keser, gözaltına alınması şu sözlerle anlattı; “Küfür ettiğimiz iddia edildi ama olay tamamen tribüne gözdağı vermekle alakalı. 34. dakikada Ali İsmail Korkmaz için tezahüratta bulununca Konyaspor tribünleri tekbir getirdi. Bu kez bütün stat “Mustafa Kemal‘in Askerleriyiz” diye bağırdı. Maç sonu bizi izleyen polisler bizi gözaltına aldı ve küfür ettiğimizi söyledi.”

Keser’i haklı bulan mahkeme, devleti tazminata mahkum etti.

 

Exit mobile version