Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Başantrenörü Zeljko Obradovic, 84-70’lik Pınar Karşıyaka galibiyeti sonrası çok iyi oynadıklarını ve takımını tebrik ettiğini söyledi.
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Obradovic, “İlk maçtan sonra neden bu kadar kötü başladığımızı anlamak için derin bir analiz yaptık ve bugün takım oynaması gerektiği gibi oynadı. Kolay sayılara izin vermedik, agresiftik ve hücumda da akıllı oynadık. Çok iyi oynadık, oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.
Serinin İzmir ayağında kazanmak için oynayacaklarını ifade eden Obradovic, “Seri şimdi İzmir’e gidecek. Hiçbir zaman kolay olmayacak ancak iyi bir moralle gideceğiz ve kazanmak için oynayacağız. Bütün sezonda olduğu gibi bugün de bazı oyuncularım her şeylerini ortaya koydu. Böyle oynamaya devam etmeliyiz. Oyuncularımı tebrik ediyorum ve oyunlarından çok memnunum. Taraftarlara destekleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Oğuz Savaş: “Seriyi eşitlediğimiz için mutluyuz”
Oğuz Savaş ise, “Öncelikle seriyi eşitlediğimiz için mutluyuz. İlk karşılaşmada kötü başlayıp avantajı onlara verdik. Hala da avantajın onlarda olduğunu söyleyebilirim. Bugün iyi oynadık. Karşıyaka iyi bir takım, bunun bilincindeydik. İlk maçta galibiyeti bizden daha fazla istediler ve daha iyi oynadılar. Bugün ise biz daha iyi oynadık. Şimdi önümüzde iki maç var. Onlar bizi nasıl deplasmanda mağlup edebildiyse biz de orada kazanmak istiyoruz. Şimdi hedefimiz seriyi İstanbul’a taşımak hatta orada bitirebilmek” şeklinde konuştu.
Uzun rotasyonunda onlara göre daha avantajlı olduklarını belirten Oğuz Savaş, “İlk maçtan önce de aslında içeriden oynamamız gerektiğini konuşmuştuk ama bunu uygulayamadık. İlk maçta çok fazla dış şut kullandık, fark da bence bu nedenle açıldı. Aslında bu karşılaşmada ilk maçtan farklı bir şey konuşmadık. Sadece daha iyi uygulayabildik” ifadelerine değindi.
