PTT Kadınlar Türkiye Kupası’nda Rakip Hatay BŞB.

PTT Kadınlar Türkiye Kupası’nda Rakip Hatay BŞB. 1
İzmir’in ev sahipliğinde 1-4 Mart tarihleri arasında organize edilecek PTT Kadınlar Türkiye Kupası’nda mücadele edecek olan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, çeyrek final maçında Hatay Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya gelecek. 1 Mart Çarşamba günü oynanacak mücadele saat 15:15’te başlayacak ve TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

George Dikeoulakos’un öğrencileri FIBA Kadınlar Avrupa Ligi grup aşamasını 11 galibiyet, 3 mağlubiyet sonucu topladığı 25 puanla ikinci sırada tamamladı ve çeyrek finalde İspanya’nın Perfumerias Avenida takımı ile eşleşti. Kadınlar Euroleague’de B Grubu’nda mücadele eden Hatay Büyükşehir Belediyesi ise grubunu 7’şer galibiyet ve mağlubiyet sonucu topladığı 21 puanla 5. sırada tamamlamış ve şampiyonaya bu turda veda etmişti.

Potanın Kraliçeleri ligin 19. haftasını ise 34 puanla ikinci sırada tamamladı. Ligde 15 galibiyeti, 4 mağlubiyeti bulunan Takımımız, ligin ilk yarısında deplasmanda karşılaştığı rakibi Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni 59-77 yenmişti. Bu karşılaşmada Shekinna Stricklen kaydettiği 17 sayıyla maçın en skorer ismi olmuştu. İki takım ayrıca sezon başında 24. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında karşı karşıya gelmiş ve büyük çekişmeye sahne olan mücadeleyi 55-60 Hatay Büyükşehir Belediyesi kazanmıştı.

PTT Kadınlar Türkiye Kupası’na sahip olabilmek için Sekizli Finallerde Fenerbahçemizin dışında Hatay Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Bellona AGÜ, Yakın Doğu Üniversitesi, Galatasaray, İstanbul Üniversitesi ve Beşiktaş takımları mücadele edecekler.

PTT Kadınlar Türkiye Kupası müsabaka programı şu şekilde:

2 Mart Çarşamba

Hatay Büyükşehir Belediye – Fenerbahçe (15:15)
Mersin Büyükşehir Belediye-Bellona AGÜ (13:00)
İstanbul Üniversitesi – Beşiktaş (17:30)
Galatasaray – Yakın Doğu Üniversitesi (19:45)

Potanın Kraliçeleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni yenmesi halinde adını yarı finale yazdıracak.

Exit mobile version