Kadınlar EuroLeague Çeyrek Final maçında Fenerbahçe Öznur Kablo’yu 71-61 mağlup eden Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, ilk maçı 91-74 kaybettiği için galip gelmesine rağmen turnuvaya veda etti.
İki ezeli rakibin Avrupa arenasında nefes kesen mücadelesinin ardından Galatasaray Başantrenörü Efe Güven’in sosyal medyada yayılan bir videosu sarı lacivertli cepheden büyük tepki gördü. Deneyimli çalıştırıcının saha kenarında oyuncularına yaptığı konuşmada, İngilizce olarak “Onları finalde s….” ifadelerini kullanması olay yarattı.
Fenerbahçe yöneticisi Metin Sipahioğlu, konuyla ilgili olarak yaptığı paylaşımda “Kadın basketbolunda elendiği maçtan sonra, kadınlarımızı hedef alan şekilde küfürlü kelimeler kullanan sözde spor adamı. Artık aramızdaki maçlarda yaşanacaklardan tek sorumlu bu arkadaştır. Kendi etmiştir, çok fazlasıyla kendi bulacaktır. İyi geceler Büyük Fenerbahçe Taraftarı” yorumunda bulundu.
Kadın basketbolunda elendiği maçtan sonra, kadınlarımızı hedef alan şekilde küfürlü kelimeler kullanan sözde spor adamı. Artık aramızdaki maçlarda yaşanacaklardan tek sorumlu bu arkadaştır. Kendi etmiştir, çok fazlasıyla kendi bulacaktır. İyi geceler Büyük Fenerbahçe Taraftarı !
— Metin Sipahioğlu (@metinsipahioglu) March 19, 2021
Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Kaptanı Melih Mahmutoğlu da yaşanan olayla ilgili sessiz kalmazken “Rakip, isim, kulüp bağımsız bir hassasiyettir bu! Kadınlara küfür, kadınlara şiddet ve ayrımcılık kabul edilemezdir! UTANIYORUZ” ifadelerini kullandı.
Rakip, isim, kulüp bağımsız bir hassasiyettir bu!
— Melih Mahmutoğlu (@melihmahmutoglu) March 20, 2021
Kadınlara küfür, kadınlara şiddet ve ayrımcılık kabul edilemezdir! UTANIYORUZ!
Gereğini yapmış, Final Four’a eze eze ağlatarak kalmış, Fenerbahçe pozu! 💛💙#PotanınKraliçeleri pic.twitter.com/XKhziMszlW
— Fenerbahçe Öznur Kablo (@fbkadinbasket) March 20, 2021
Kadın Basketbol Takımımıza edilen cinsiyetçi küfürleri kabul etmiyoruz!
— Sertaç Komsuoğlu (@AcarSertacK) March 20, 2021
Gözü dönmüş bir nefretle kadınların önünde rakip takımın oyuncularına küfürler eden zihniyetten UTANIYORUZ!
Kaybetmeyi ahlaksızlığa tercih et! Birisinin acısı birkaç gün diğerinin izleri ömür boyu sürer!
EuroLeague’de Fenerbahçe Öznur Kablo – Galatasaray maçında Galatasaray takımının Başantrenörü Efe Güven’in, maç sonunda İngilizce küfür ettiği anlar kameraya yansıdı.
— Tribunsel (@tribunsel) March 19, 2021
🗣 ”We will f*ck them on the final okay, we will f*ck them on the final”
pic.twitter.com/jllZpNUUrI
