24 Ağustos Pazartesi 2026
Fenerbahceliyiz.Org
  • Ana Sayfa
  • Branşlar
    • Futbol
    • Fenerbahçe Beko
    • FENERBAHÇE MEDICANA
    • Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol
    • Fenerbahçe HDI Sigorta
    • Fenerbahçe Kadın Futbol
    • Avrupa Konferans Ligi
    • Yelken Haberleri
    • Kürek Haberleri
    • Espor
    • Altyapı Haberleri
    • Masa Tenisi Haberleri
    • Yüzme Haberleri
    • Atletizm Haberleri
    • Boks Haberleri
    • Fenerbahçe Engelli Yıldızlar
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Branşlar
    • Futbol
    • Fenerbahçe Beko
    • FENERBAHÇE MEDICANA
    • Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol
    • Fenerbahçe HDI Sigorta
    • Fenerbahçe Kadın Futbol
    • Avrupa Konferans Ligi
    • Yelken Haberleri
    • Kürek Haberleri
    • Espor
    • Altyapı Haberleri
    • Masa Tenisi Haberleri
    • Yüzme Haberleri
    • Atletizm Haberleri
    • Boks Haberleri
    • Fenerbahçe Engelli Yıldızlar
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Fenerbahceliyiz.Org
Ana Sayfa Kulüpten Haberler

İllegal yapının ele geçiremediği tek yapı Fenerbahçe Spor Kulübü’ydü

LiderFenerbahce -> LiderFenerbahce
10 yıl evvel
Kategori Kulüpten Haberler
Bu makale:5 dakika önce okundu
A A
0
İllegal yapının ele geçiremediği tek yapı Fenerbahçe Spor Kulübü’ydü 1
0
Paylaşım
23
Görüntüleme
Face'de PaylaşX'de PaylaşBluesky'da PaylaşTelegramla
REKLAM

Fenerbahçe TV’de yayınlanan Gündem Özel programına telefon ile bağlanan Asbaşkanlarımızdan Şekip Mosturoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz Cuma günü ülkemizde meydana gelen kalkışmayla ilgili çok karanlık bir sürecin, çok kısa bir sürede milletimizin sağduyusuyla aşıldığını belirten Mosturoğlu, 3 Temmuz süreciyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

İlgili YazılarArşiv

Başkanımız Aziz Yıldırım’dan gündeme dair önemli açıklamalar

Başkanımız Aziz Yıldırım’dan gündeme dair önemli açıklamalar

3 hafta evvel
Futbol Takımımızın Teknik Direktörü İsmail Kartal Oldu!

Futbol Takımımızın Teknik Direktörü İsmail Kartal Oldu!

2 ay evvel

Aziz milletimize geçmiş olsun

Sözlerine, “Öncelikle aziz milletimize geçmiş olsun diliyorum. Bu cahilce kalkışmaya karşı direnen milletimize şükranlarımı sunuyorum. Şanlı polisimize, şanlı askerimize ve bu kalkışmaya karşı direnen tüm kamu mensuplarına minnetlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve geride kalan yakınlarına sabır diliyorum” diyerek başlayan Mosturoğlu, “Gerçekten çok karanlık bir süreci çok kısa sürede milletimizin sağduyusuyla aştık. Türkiye uçurumun dibinden döndü. Çağlayan açıklamasında da söylediğimiz gibi biz kulüp olarak Cumhuriyetin bekası için devletimizin yanında tavır almış bir sivil toplum kuruluşuyuz” şeklinde konuştu.

İllegal yapının ele geçiremediği tek yapı Fenerbahçe Spor Kulübü’ydü

3 Temmuz süreciyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Asbaşkanlarımızdan Şekip Mosturoğlu, “Maalesef 3 Temmuz sürecinde biz sadece polis ve yargıdaki illegal devlet yapılanmanın mensuplarıyla karşı karşıya kaldık. Diğer devlet kuruluşlarındaki yapılanmayı biliyorduk, dile getirdik, hatta bizim ‘Son kale Fenerbahçe’ dememizin sebebi buydu. İllegal yapının ele geçiremediği tek yapı Fenerbahçe Spor Kulübü’ydü. Bu da tamamen Fenerbahçe taraftarının gücüyle, direnişiyle ve başkaldırışıyla olmuştu. Maalesef geldiğimiz noktada görüyoruz ki ülkemiz çok acı tecrübelerle bugün bir gerçekle karşı karşıya kaldı. Gönül isterdi ki can kayıpları olmasaydı, yaralanan vatandaşlarımız olmasaydı ve 21. yüzyılda böyle bir tabloyla karşılaşmadan bu yapı ortaya çıkartılsaydı. Maalesef bugünleri yaşamak gerekiyormuş. Biz 3 Temmuz günü emniyetteki illegal devlet yapılanması mensuplarıyla karşı karşıya geldiğimizde bugünkü tablo gibi bir tablo vardı. Devletin kurumları içerisine sızmışlardı, demokratik bir kuruluş gibi kanun yetkilerini kullandıkları izlenimini yaratarak ellerindeki yetkiyi kullanarak kendi senaryolarını oynadılar. O senaryonun içerisinde Fenerbahçe’nin başkanını, yöneticilerini, çalışanlarını mağdur ettiler. Amaç aslında belliydi: Fenerbahçe’yi ele geçirmek. Fenerbahçe taraftarı direnerek bu amacın gerçekleşmesine engel oldu” dedi.

Milletimizin de aynı mücadeleyi verdiğini belirten Mosturoğlu, “İllegal yapı mensuplarının ortaya çıkarılması iyi bir gelişme . Ama biz bunu zaten her vesileyle dile getiriyorduk. İnşallah bundan sonra daha hızlı bir süreç yaşanır. Çünkü Yargıtay sürecine de dikkat edilmesi gerekiyor.Bu illegal yapının mensuplarının bulunduğu bir yapı orası da. Yargıtay Başkanlığı şu anda temizliyor… Fenerbahçe’nin muhatap olduğu pek çok davada bu yapıyla karşı karşıya geldik. Takdire şayandır ki 2-3 senedir bu yapının mensupları ciddi şekilde temizlenmiştir. İnşallah daha da hızlanır. Amacımız, gönül verdiğimiz, uğruna ölmeyi her fırsatta söylediğimiz bu güzel ülkenin, cumhuriyetin değerlerini koruyabilmek. Cumhuriyetin değerlerinin korunması için de devletimizin alacağı her türlü kararın ve tedbirin yanındayız, arkasındayız ve destekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Spor basınında bu illegal yapı mensubu insanlar hala var

Mayıs ayı içerisinde Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun, sözde şike soruşturması kapsamında görev yapan tüm hakim, savcı, duruşma savcısı, duruşma heyetiyle ilgili inceleme ve soruşturma başlattığını da sözlerine ekleyen ve spor basınında illegal yapı mensubu insanların olduğunu belirten Mosturoğlu, “Bu, kamuoyu tarafından fazlaca ciddiye alınmadı. Sözde Balyoz ve Ergenekon davalarından sonra en önemli inceleme ve soruşturma dosyası budur. Fakat maalesef biz o dönemde de aynı şeyleri söylüyorduk. Spor basınında bu illegal yapı mensubu insanlar var, hala var. Bunlara sempati duyanlar, yardım ve yataklık yapanlar, bunların çarkına su dökenler var. Biz bunları dile getirdiğimiz zaman hiçbir şekilde kamuoyunda yer almadı. Bugün gözaltına alınan ve bir kısmının da tutuklandığını duyuyoruz. Bu kişiler aynı zamanda bizim davamızla ilgili olarak da HSYK tarafından açığa alınmışlardı, haklarında soruşturma ve inceleme başlatılmıştı. Bu çok önemli bir konu. Ama maalesef spor medyası bunu görmedi. Et Balık Kurumu’nda dahi bu illegal yapının uzantıları temizlendi fakat spor medyasındaki uzantıları temizlenmedi. Bugün dahi yazıyorlar. Ben bugün günlük gazeteleri okudum, o gazetelerde bu yapının mensupları hala yazabiliyorlar. Bunların, bu illegal yapıdan tutuklanan kişilerle ilişkileri, telefon trafiği incelensin. Biz isim isim bu insanları Cumhuriyet Savcılığı dosyasında bildirdik. Tahmin ediyorum ki bugünden itibaren çok daha hızlı bir şekilde bu konunun üzerinde durulacaktır” diye konuştu.

3 Temmuz Kumpasıyla ilgili dosya, bazı spor kulüpleri tarafından sportif rekabet için kullanıldı

3 Temmuz Kumpasının, bazı spor kulüpleri tarafından sportif rekabet için kullanıldığını ifade eden Şekip Mosturoğlu, “Bu illegal yapının başyapıtı 3 Temmuz Kumpasıyla ilgili dosya, bazı spor kulüpleri tarafından da sportif rekabet için kullanıldı. ‘Üflemeyle bu ateş sönmez diyenler’, Fenerbahçe’yi UEFA’ya şikayet edenler, UEFA’da Fenerbahçe’yle bu dosya üzerinden hesaplaşanlar… Bilerek veya bilmeyerek. Defalarca uyarmamıza rağmen bu illegal yapının değirmenine su döktüler. Onların bu faaliyetlerini meşrulaştırdılar. İllegal yapının en önemli faaliyetlerinden biri olan 3 Temmuz Kumpasını meşrulaştırma gayreti içerisinde oldular ve bunu sportif rekabet adına yaptılar. Ben, bunlardan da hesap sorulacağını, devletimizin çağırıp bu illegal yapıyla bu kadar haşır neşir olmalarının hesabının sorulacağını düşünüyorum. Bugünden sonra bu iş tahmin ediyorum hızlanacaktır. İsimler çok önemli değil bence. Soruşturma savcısının ismi geçiyor bugün, duruşma savcısı, duruşma heyetinin başkan ve üyelerinin ismi geçiyor. Bunlarla sınırlı değil tabii ki. Bu soruşturma içerisinde görev alan onlarca hakim, savcı vardı. Bunların tamamının adı aslında bugün o büyük listede var. Emniyet mensuplarının zaten bir bölümü tutuklandı, bir bölümü firarda. Bir kısmı yurtiçinde bir kısmı da yurtdışında firarda. Ben tahmin ediyorum ki bundan sonra bu süreci meşrulaştırmak isteyenler, illegal yapının başyapıtını alkışlayanlar, övenler biraz daha yüzleri kızararak, önlerine bakarak geçmişte yaptıkları hataların hesabını vereceklerdir. En büyük beklentim; spor medyasındaki bu illegal yapının uzantılarının tek tek tespit edilerek bu camianın içerisinden ayıklanmasıdır ki bunların hepsi biliniyor. İnşallah dilerim ve isterim ki bu yapı, tüm Türkiye Cumhuriyeti kurumlarından temizlendiği gibi spordan da temizlenecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

Benzer Yazılar

Başkanımız Aziz Yıldırım’dan gündeme dair önemli açıklamalar
Kulüpten Haberler

Başkanımız Aziz Yıldırım’dan gündeme dair önemli açıklamalar

2 Ağustos 2026
Futbol Takımımızın Teknik Direktörü İsmail Kartal Oldu!
Kulüpten Haberler

Futbol Takımımızın Teknik Direktörü İsmail Kartal Oldu!

18 Haziran 2026
Hakan Safi: Mesele sadece para harcamak değil, doğru harcamak.
Kulüpten Haberler

Başkan Adayı Hakan Safi, Kulübümüzün Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu

6 Haziran 2026
Herkes pazar günü sandıkta vicdanıyla karar verecek. Fenerbahçe, Fenerbahçelilerin mi? Yoksa bir grup azınlığın mı?
Kulüpten Haberler

Herkes pazar günü sandıkta vicdanıyla karar verecek. Fenerbahçe, Fenerbahçelilerin mi? Yoksa bir grup azınlığın mı?

3 Haziran 2026
Hakan Safi: İnşallah Pazar günü sandıkları patlatıp bu eski zihniyete bay bay diyeceğiz!
Kulüpten Haberler

Hakan Safi: İnşallah Pazar günü sandıkları patlatıp bu eski zihniyete bay bay diyeceğiz!

3 Haziran 2026
Hakan Safi: Bizim önceliğimiz her zaman Fenerbahçe’nin menfaatleri olmuştur.
Kulüpten Haberler

Hakan Safi: Bizim önceliğimiz her zaman Fenerbahçe’nin menfaatleri olmuştur.

30 Mayıs 2026

Öne Çıkan Haberler

  • Uslu, Fernandao’yu doğruladı!

    PFDK, Mahmut Uslu’ya 15 gün hak mahrumiyeti ve 2.5 milyon TL para cezası verdiğini açıkladı

    0 Paylaş
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Fenerbahçe 4-2 T. Konyaspor

    0 Paylaş
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Fenerbahçemiz, Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön eleme turuna yükseldi

    0 Paylaş
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Fenerbahçe 1-1 Olympique Lyon

    0 Paylaş
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Başkanımız Aziz Yıldırım’dan gündeme dair önemli açıklamalar

    0 Paylaş
    Paylaş 0 Tweet 0
Fenerbahceliyiz.Org

Fenerbahceliyiz.Org İletişim:
fenerbahceliyiz@pm.me

Fenerbahceliyiz.org

Bizi sosyal medyada takip edin:

Son Haberler

  • Fenerbahçe 4-2 T. Konyaspor
  • PFDK, Mahmut Uslu’ya 15 gün hak mahrumiyeti ve 2.5 milyon TL para cezası verdiğini açıkladı
  • Fenerbahçe 1-1 Olympique Lyon
  • Gençlerbirliği 2-1 Fenerbahçe
  • Fenerbahçemiz, Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön eleme turuna yükseldi
  • Başkanımız Aziz Yıldırım’dan gündeme dair önemli açıklamalar
  • Mason Greenwood: Bu yeni maceraya başlamak için hazır ve heyecanlıyım
  • Mason Greenwood Fenerbahçe’de!
  • Nathan Aké Fenerbahçemizde
  • ŞAMPİYON FENERBAHÇE İSTANBUL JET

Kategori

  • Altyapı Haberleri
  • Atletizm Haberleri
  • Avrupa Konferans Ligi
  • BASKETBOL TEKERLEKLİ SANDALYE
  • Boks Haberleri
  • Çocuk ve Gençlik Kulübü
  • Derneklerimizden Haberler
  • Espor
  • FB Koleji Haberleri
  • FB TV
  • FBHABER
  • FBYANDEX
  • FENER OL
  • Fenerbahçe Beko
  • Fenerbahçe Engelli Yıldızlar
  • Fenerbahçe HDI Sigorta
  • Fenerbahçe Kadın Futbol
  • Fenerbahçe Koleji
  • FENERBAHÇE MEDICANA
  • Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol
  • Fenerbahçe Üniversitesi
  • Fenercell Haberleri
  • Fenerium
  • Foto Galeri
  • Futbol
  • Genel
  • Hedef 1 Milyon Üye
  • HeForShe
  • İntegral Forex
  • Koç Holding
  • Kulüpten Haberler
  • Kürek Haberleri
  • Masa Tenisi Haberleri
  • Paralel Kumpas
  • Şampiyonlar Ligi
  • Spor Okulları Haberleri
  • Süper Kupa
  • Tribun
  • UEFA Avrupa Ligi
  • Video Galeri
  • Yelken Haberleri
  • Yüzme Haberleri

Son Haberler

Fenerbahçe 4-2 T. Konyaspor

Fenerbahçe 4-2 T. Konyaspor

23 Ağustos 2026
Uslu, Fernandao’yu doğruladı!

PFDK, Mahmut Uslu’ya 15 gün hak mahrumiyeti ve 2.5 milyon TL para cezası verdiğini açıkladı

21 Ağustos 2026
Fenerbahçe 1-1 Olympique Lyon

Fenerbahçe 1-1 Olympique Lyon

21 Ağustos 2026
Spor ve siyaseti birbirine karıştırmadan, sporu siyasi rekabetin malzemesi yapmadan, herkesi aklıselimle davranmaya davet ediyoruz.

Gençlerbirliği 2-1 Fenerbahçe

21 Ağustos 2026
Spor ve siyaseti birbirine karıştırmadan, sporu siyasi rekabetin malzemesi yapmadan, herkesi aklıselimle davranmaya davet ediyoruz.

Fenerbahçemiz, Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön eleme turuna yükseldi

2 Ağustos 2026

© 2011-2026 Fenerbahçe Taraftar Sitesi - Maddi Ve Manevi Çıkar Gözetmeksizin Fenerbahçe'ye Adanmıştır l Site Haritası l

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Futbol
    • Şampiyonlar Ligi
      • UEFA Avrupa Ligi
  • FENER OL
  • Fenerbahçe Beko
  • FENERBAHÇE MEDICANA
  • Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol
  • Fenerbahçe HDI Sigorta
  • Kulüpten Haberler
  • Fenerium
  • Kürek Haberleri
  • Yelken Haberleri
  • Boks Haberleri
  • Masa Tenisi Haberleri
  • Atletizm Haberleri
  • Altyapı Haberleri
  • Derneklerimizden Haberler
  • Süper Kupa
  • FBHABER

© 2011-2026 Fenerbahçe Taraftar Sitesi - Maddi Ve Manevi Çıkar Gözetmeksizin Fenerbahçe'ye Adanmıştır l Site Haritası l