24 Ağustos Pazartesi 2026
Fenerbahceliyiz.Org
  • Ana Sayfa
  • Branşlar
    • Futbol
    • Fenerbahçe Beko
    • FENERBAHÇE MEDICANA
    • Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol
    • Fenerbahçe HDI Sigorta
    • Fenerbahçe Kadın Futbol
    • Avrupa Konferans Ligi
    • Yelken Haberleri
    • Kürek Haberleri
    • Espor
    • Altyapı Haberleri
    • Masa Tenisi Haberleri
    • Yüzme Haberleri
    • Atletizm Haberleri
    • Boks Haberleri
    • Fenerbahçe Engelli Yıldızlar
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Branşlar
    • Futbol
    • Fenerbahçe Beko
    • FENERBAHÇE MEDICANA
    • Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol
    • Fenerbahçe HDI Sigorta
    • Fenerbahçe Kadın Futbol
    • Avrupa Konferans Ligi
    • Yelken Haberleri
    • Kürek Haberleri
    • Espor
    • Altyapı Haberleri
    • Masa Tenisi Haberleri
    • Yüzme Haberleri
    • Atletizm Haberleri
    • Boks Haberleri
    • Fenerbahçe Engelli Yıldızlar
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Fenerbahceliyiz.Org
Ana Sayfa Futbol

Phillip Cocu: Her zaman ileriyi düşünmelisiniz

LiderFenerbahce -> LiderFenerbahce
8 yıl evvel
Kategori Futbol
Bu makale:5 dakika önce okundu
A A
0
Phillip Cocu: Her zaman ileriyi düşünmelisiniz 1
0
Paylaşım
130
Görüntüleme
Face'de PaylaşX'de PaylaşBluesky'da PaylaşTelegramla

İlgili YazılarArşiv

Fenerbahçe 4-2 T. Konyaspor

Fenerbahçe 4-2 T. Konyaspor

1 gün evvel
Uslu, Fernandao’yu doğruladı!

PFDK, Mahmut Uslu’ya 15 gün hak mahrumiyeti ve 2.5 milyon TL para cezası verdiğini açıkladı

3 gün evvel
REKLAM

Teknik Direktörümüz Phillip Cocu, Cagliari maçında gösterdikleri gelişimi sahaya yansıttıklarını ve hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını belirtti.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Hollandalı çalıştırıcı, “Bu akşam en önemlisi hem bizim için hem de takım için gelişim gösterebilmemizdi. Bazı şeylerden dersler alıp bunu sahaya yansıtmamız gerekiyordu. Örneğin Feyenoord maçında harika 65 dakika oynadık ama devamında istediğimiz skoru alamadık. Amacımız iyi futbol oynamaktı ve rakibinizin açıklarını yakaladığınızda futbolunuzu en iyi şekilde yansıtmaktı. Yaratıcı olma düşüncesiyle sahaya çıktık. Bunları da yaptığımızı düşünüyorum. Oyunun son kısmına geldiğimizde de artık, yorgunuz, oyunu doğru okumamız lazım. Oyunda neler olduğunu iyi gözlemlememiz lazım. 2-1 öndeydik galibiyet alabilmek için oyunu doğru bir şekilde okuyarak bu galibiyeti almayı başardık. Daha fazlada gol da atabilirdik, birçok pozisyon ürettik ama futbol bu. Goller kaçıyor. İyi bir gelişim gösterdik. Benfica maçı öncesi iyi bir skor aldık. Buna da ihtiyacımız vardı. Hak ettik. Oyuncularımız iyi iş çıkardı” dedi.

Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda karşılaşacağımız Benfica takımı ile ilgili soru üzerine de başarılı teknik adam,  “Benfica’nın tabii ki bazı görüntülerini izledik. O maçın hazırlıklarına devam ediyoruz. Bizi bekleyen önemli bir karşılaşma. Bireysel anlamda iyi oyuncuları ve tecrübeli isimleri var. Kullanabileceğimiz fırsatları da gördük. Her rakipte fırsatlar bulabilirsiniz. Güçlü tarafları var ve iyi takımlar. İyi bir skor almamıza bu fırsatlar yarayabilir. Buna konsantre olmalıyız ve oluyoruz” diye konuştu.

BASIN TOPLANTISI

Teknik Direktörümüz Phillip Cocu, ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Karşılaşmayı değerlendiren Teknik Direktörümüz Phillip Cocu, “Her şeyden önce galip geldiğimiz için mutluyum. Bana göre bu akşam, bir gelişim göstermemiz gerekiyordu. Nitekim bu akşam görmek istediğimiz de buydu. Özellikle de maçın son bölümlerinde bunu net bir şekilde gözlemlemek istiyorduk. Maçlarımızda çok fazla enerji sarf ediyoruz. Ama enerjimizin düştüğü dakikalara gelirsek,  o dakikalarda beynimizi biraz daha kullanmamız gerekiyordu. Biz bu akşam galip gelmek için sahaya çıktık ve galip gelerek de bu isteğimizi gösterdik. Takımımız, özellikle de ikinci yarıda daha fazla boşluk buldu. İkinci yarıda iki tane gol bulmayı başardık. Hatamızdan dolayı da bir tane gol gördük, kalemizde. Özellikle son 10 dakikalık kısımda 2-1’i korumak mecburiyetindeydik.  Çok fazla risk alamayacağımız döneme girmiştik, son 10 dakikalık bölümde. Belki 3’üncü golü de bulabilirdik ama olmadı. EN önemlisi bu akşam galibiyet almaktı. Benfica maçında da aynı durum geçerli olacak.  Takımımızın iyi bir iş yaptığını düşünüyorum. Bugün savunmayı sağlam kuran bir rakip karşısında oynadık ama tempoyu yüksek tutarak istediğimiz sonucu almayı başardık.” dedi.

Şampiyonlar Ligi 3.eleme turundaki rakibimiz Benfica ile ilgili bir değerlendirmede de bulunan Hollandalı teknik adam, “Kadromuzu tamamlamak ve bazı eksikliklerimizi gidermek için çalışıyoruz. Neler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Ancak ben şu an, ‘Buraya şu ya da bu oyuncu gelebilir,’ diye düşünecek durumda değilim.  Bugünkü takımımız da iyi bir futbol oynayabileceğini gösterdi. Feyenoor maçında da aynı şekilde 70-75 dakika gerçekten harika bir futbol sergilediler. Bizim takımımızda kalite var, iyi futbolcularımız var ama genel resmi daha iyi bir noktaya taşımak istiyoruz. Ben, elimizdeki gruba da güveniyorum. Benfica karşısında iyi bir iş yapabileceklerine inanıyorum.” diye konuştu.

Cagliari maçıyla birlikte ilk kez formamızı giyen Andre Ayew’in performansını, “Andre, bize gelmeden önce oynadığı takımda bir süre antrenman yapmıştı. Sezon öncesi dönemde de bazı maçlarda 45 dakika görev almıştı. Halen fiziksel olarak geliştirebileceği noktalar var ve fizik olarak daha iyi bir noktaya gelmeli. O, kuvvetli bir oyuncu ama bu akşam şöyle de bir durum yaşandı: Maçın 5’inci dakikasında ters bir vuruş yaptı ve o ters vuruştan dolayı ayak bileğinde bir problem yaşadı. Bu yüzden de oyundan aldık onu. Aslında daha uzun süre görev vermek istiyorduk ama onunla ilgili kesinlikle risk almak gibi bir düşüncem yok. Bu riski almak istemediğimiz için, ağrıları da olduğu için oyundan aldık.” şeklindeki açıklamasıyla değerlendiren Phillip Cocu; Roberto Soldado’nun son durumu hakkındaysa, “Roberto, sezon öncesi dönemin büyük bir kısmını kaçırdı. Sezon öncesi dönem her futbolcu için önemlidir. Ancak koşulara çok hızlı bir şekilde başladı. Bireysel çalışmalarına hızlı ve iyi bir şekilde dönüş yaptı. Takımdan ayrı çalıştığı dönemde çok fazla fiziksel kaybı olmadı. Bu akşam onu oynatmadık; çünkü oynamamasının daha iyi olacağını düşündük. Şu anda takımla antrenmanlarını yapıyor ve kendini iyi hissediyor. Antrenmanlarda iyi de bir görüntü çiziyor. Eğer takımın ihtiyacı olursa, Benfica maçına hazır olacak.” ifadelerini kullandı.

Teknik Direktörümüz Phillip Cocu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Maç öncesinde hiçbir zaman maçı nasıl oynayacağımıza dair bir şey söylemem. Maç hazırlığında taktik kısmın, o işin önemli bir kısmı olduğuna inanırım. Özellikle Benfica gibi bir takımla oynayacaksanız ve böyle önemli bir maça çıkacaksanız hiçbir şekilde bu konularla ilgili bilgi vermem. Ama farklı stile sahip, farklı pozisyonlarda oynayabilecek oyuncularımız var. Örneğin, Alper, Andre, Eljif gibi isimlerimiz var. Benfica maçına en iyi skoru alabilecek, en iyi takımla çıkacağız.”

Takımımız ile Benfica’nın oynadığı hazırlık maçlarını değerlendiren Teknik Direktörümüz Cocu, “Comolli ile buraya geldiğimizde bu takvimi değiştirecek durumda değildik. Normale göre de biraz geçti.  Mümkün olan en iyi takvim buydu. Bazen planınızı herkes oynasın diye yaparsınız. Öncelikli amacınız budur. Herkese ihtiyacımız var. Herkes şans bulsun. Bunları da istiyorduk. Bizde bazı iyi rakiplerle oynadık. En önemli nokta Benfica ile maçlarımızı kıyaslamak değil. Bizim için en önemli nokta kendi takımımıza bakmak. Fiziksel ve taktiksel gelişimi nasıl sağladığı, ne noktadan ne noktaya takımın geldiği. Takımımız bu dönemde iyi iş çıkardı. Her zaman daha iyisi vardır. Memnuniyet verici bir görüntü.  Benfica maçında en iyi şekilde sahada olmalıyız. Bu durum sadece hazırlık maçlarına da bağlı değildir.”

Yönetime şu an herhangi bir liste vermediğini belirten Cocu, “Şu anda 34 oyuncu ile çalışıyoruz. 29 oyuncu ve 5 kalecimiz var. Her oyuncuyu değerlendireceğimiz an artık yavaş yavaş yaklaşıyor. Gelecek için nelerin iyi olacağını belirlememiz lazım. Resmi maçlar geldiğinde karoyu 27’ye indirebiliriz.  Bazı oyunculara  A takımla idman şansı vereceğiz. Bizimle antrenman çıkıp tekrar U21 takımıyla olacaklar.  A takım tecrübesini kazansın isteyeceğimiz oyuncular olacak” dedi.

Benfica maçı öncesi UEFA’ya verilecek listenin hazır olduğunu söyleyen Hollandalı teknik adam, “Her zaman ileriyi düşünmelisiniz. Bir yandan da ayın 6’sına kadar değişiklik yapma süremiz var. Bu da bir fırsat. A listesi de B listesi de hazır” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler: Phillip Cocu

Benzer Yazılar

Fenerbahçe 4-2 T. Konyaspor
Futbol

Fenerbahçe 4-2 T. Konyaspor

23 Ağustos 2026
Uslu, Fernandao’yu doğruladı!
Futbol

PFDK, Mahmut Uslu’ya 15 gün hak mahrumiyeti ve 2.5 milyon TL para cezası verdiğini açıkladı

21 Ağustos 2026
Spor ve siyaseti birbirine karıştırmadan, sporu siyasi rekabetin malzemesi yapmadan, herkesi aklıselimle davranmaya davet ediyoruz.
Futbol

Gençlerbirliği 2-1 Fenerbahçe

21 Ağustos 2026
Spor ve siyaseti birbirine karıştırmadan, sporu siyasi rekabetin malzemesi yapmadan, herkesi aklıselimle davranmaya davet ediyoruz.
Futbol

Fenerbahçemiz, Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön eleme turuna yükseldi

2 Ağustos 2026
Mason Greenwood: Bu yeni maceraya başlamak için hazır ve heyecanlıyım
Futbol

Mason Greenwood: Bu yeni maceraya başlamak için hazır ve heyecanlıyım

16 Temmuz 2026
Mason Greenwood Fenerbahçe’de!
Futbol

Mason Greenwood Fenerbahçe’de!

14 Temmuz 2026

Öne Çıkan Haberler

  • Uslu, Fernandao’yu doğruladı!

    PFDK, Mahmut Uslu’ya 15 gün hak mahrumiyeti ve 2.5 milyon TL para cezası verdiğini açıkladı

    0 Paylaş
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Fenerbahçe 4-2 T. Konyaspor

    0 Paylaş
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Fenerbahçemiz, Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön eleme turuna yükseldi

    0 Paylaş
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Fenerbahçe 1-1 Olympique Lyon

    0 Paylaş
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Başkanımız Aziz Yıldırım’dan gündeme dair önemli açıklamalar

    0 Paylaş
    Paylaş 0 Tweet 0
Fenerbahceliyiz.Org

Fenerbahceliyiz.Org İletişim:
fenerbahceliyiz@pm.me

Fenerbahceliyiz.org

Bizi sosyal medyada takip edin:

Son Haberler

  • Fenerbahçe 4-2 T. Konyaspor
  • PFDK, Mahmut Uslu’ya 15 gün hak mahrumiyeti ve 2.5 milyon TL para cezası verdiğini açıkladı
  • Fenerbahçe 1-1 Olympique Lyon
  • Gençlerbirliği 2-1 Fenerbahçe
  • Fenerbahçemiz, Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön eleme turuna yükseldi
  • Başkanımız Aziz Yıldırım’dan gündeme dair önemli açıklamalar
  • Mason Greenwood: Bu yeni maceraya başlamak için hazır ve heyecanlıyım
  • Mason Greenwood Fenerbahçe’de!
  • Nathan Aké Fenerbahçemizde
  • ŞAMPİYON FENERBAHÇE İSTANBUL JET

Kategori

  • Altyapı Haberleri
  • Atletizm Haberleri
  • Avrupa Konferans Ligi
  • BASKETBOL TEKERLEKLİ SANDALYE
  • Boks Haberleri
  • Çocuk ve Gençlik Kulübü
  • Derneklerimizden Haberler
  • Espor
  • FB Koleji Haberleri
  • FB TV
  • FBHABER
  • FBYANDEX
  • FENER OL
  • Fenerbahçe Beko
  • Fenerbahçe Engelli Yıldızlar
  • Fenerbahçe HDI Sigorta
  • Fenerbahçe Kadın Futbol
  • Fenerbahçe Koleji
  • FENERBAHÇE MEDICANA
  • Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol
  • Fenerbahçe Üniversitesi
  • Fenercell Haberleri
  • Fenerium
  • Foto Galeri
  • Futbol
  • Genel
  • Hedef 1 Milyon Üye
  • HeForShe
  • İntegral Forex
  • Koç Holding
  • Kulüpten Haberler
  • Kürek Haberleri
  • Masa Tenisi Haberleri
  • Paralel Kumpas
  • Şampiyonlar Ligi
  • Spor Okulları Haberleri
  • Süper Kupa
  • Tribun
  • UEFA Avrupa Ligi
  • Video Galeri
  • Yelken Haberleri
  • Yüzme Haberleri

Son Haberler

Fenerbahçe 4-2 T. Konyaspor

Fenerbahçe 4-2 T. Konyaspor

23 Ağustos 2026
Uslu, Fernandao’yu doğruladı!

PFDK, Mahmut Uslu’ya 15 gün hak mahrumiyeti ve 2.5 milyon TL para cezası verdiğini açıkladı

21 Ağustos 2026
Fenerbahçe 1-1 Olympique Lyon

Fenerbahçe 1-1 Olympique Lyon

21 Ağustos 2026
Spor ve siyaseti birbirine karıştırmadan, sporu siyasi rekabetin malzemesi yapmadan, herkesi aklıselimle davranmaya davet ediyoruz.

Gençlerbirliği 2-1 Fenerbahçe

21 Ağustos 2026
Spor ve siyaseti birbirine karıştırmadan, sporu siyasi rekabetin malzemesi yapmadan, herkesi aklıselimle davranmaya davet ediyoruz.

Fenerbahçemiz, Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön eleme turuna yükseldi

2 Ağustos 2026

© 2011-2026 Fenerbahçe Taraftar Sitesi - Maddi Ve Manevi Çıkar Gözetmeksizin Fenerbahçe'ye Adanmıştır l Site Haritası l

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • Ana Sayfa
  • Futbol
    • Şampiyonlar Ligi
      • UEFA Avrupa Ligi
  • FENER OL
  • Fenerbahçe Beko
  • FENERBAHÇE MEDICANA
  • Fenerbahçe Opet Kadın Basketbol
  • Fenerbahçe HDI Sigorta
  • Kulüpten Haberler
  • Fenerium
  • Kürek Haberleri
  • Yelken Haberleri
  • Boks Haberleri
  • Masa Tenisi Haberleri
  • Atletizm Haberleri
  • Altyapı Haberleri
  • Derneklerimizden Haberler
  • Süper Kupa
  • FBHABER

© 2011-2026 Fenerbahçe Taraftar Sitesi - Maddi Ve Manevi Çıkar Gözetmeksizin Fenerbahçe'ye Adanmıştır l Site Haritası l